Hoe en wat…

De behandeling

De behandeling bestaat uit een anamnese, palpatie van het hele paard en aansluitend de “echte” behandeling.

Ik bekijk het paard vanuit een holistische oogpunt en behandel het paard dan ook als één geheel. Ik combineer hierbij de CranioSacraal en Myofasciale technieken.

De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van het paard en de problemen die ik tegen kom. Ik probeer met geduld en rust met het paard samen te werken en respecteer daarbij het paard zijn grenzen wanneer hij of zij deze aangeeft.

Na de behandeling zou het paard zo’n 15 minuten moeten worden gestapt aan de hand. Dit om de afvoer van de vrijgekomen afvalstoffen te stimuleren. De eerst 3 tot 5 dagen na de behandeling adviseer ik ook het paard niet te belasten. Wandelen aan de hand en vrij bewegen heeft dan de voorkeur.

Gemiddeld zijn meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat. Het is dus geen quick-fix behandeling, waarbij je na één keer alle problemen wilt oplossen. Het aantal behandelingen verschilt per paard en is afhankelijk van de eventuele problemen die het paard heeft.

Een behandeling volgens de M.E.T methode of CranioSacraal Therapie is nooit een vervanging voor een diagnose van een dierenarts. Bij twijfel zal ik dan ook het advies geven eerst een check-up bij een dierenarts te doen. Behandelen ter preventie of na een diagnose en/of overleg met de dierenarts kan een zeer waardevolle aanvulling zijn op het herstel en behoud van een goed bewegend paard.