Myofasciale Equine Therapie (M.E.T.)

M.E.T is een complete behandelmethode met doelgerichte behandelmethodes voor het bewegingsapparaat van het paard. De M.E.T. maakt gebruik van het unieke protocol van Equine Dry Needling methode Andrea Schachinger, dat al sinds jaren internationaal zeer succesvol door dierenartsen, chiropractoren en fysiotherapeuten toegepast wordt. De methode Schachinger is in de afgelopen 20 jaar door Andrea Schachinger ontwikkeld. Andrea is één van de eerste geweest die zich heeft verdiept in de spierketens en fascia van het paard en daardoor een zeer effectieve behandelmethode heeft ontwikkeld. M.E.T. is de niet-invasieve versie van de Equine Dry Needling, die je alleen bij methode Schachinger tegenkomt. Ik heb deze kennis mogen leren bij Andrea Schachinger en Karin Groot-Jebbink bij de Academie paard en hond.

Met de M.E.T. behandelmethode kan ik spierspanningen, blokkades, triggerpoints en verklevingen in fascia traceren door gebruik te maken van palpatie en een bewegingsanalyse. Door te werken met de fasciale lijnen en verschillende spierketens die over het hele lichaam lopen kan het paard effectief en zeer goed worden behandeld.

Naast de niet-invasieve M.E.T behandelmethode, werk ik ook met diverse aanvullende technieken zoals ontspannende massage handgrepen, stretches, taping en oefeningen voor spiergroepen.

Een behandeling volgens de M.E.T methode is nooit een vervanging voor een diagnose van een dierenarts. Bij twijfel zal ik dan ook het advies geven eerst een check-up bij een dierenarts te doen. Behandelen ter preventie of na een diagnose en/of overleg met de dierenarts kan een zeer waardevolle aanvulling zijn op het herstel en behoud van een goed bewegend paard.